Levenslust

Levenslust

“Inside us there is something that has no name, that something is what we are.” (Blindness Jose Saramago)

Een blog over Levenslust met Jose de Sousa Saramago (16 nov 1922-18 juni 2010) als boegbeeld. Dit blog is een uitnodiging om ook jouw verhaal te plaatsen al dan niet anoniem over verlangen, over passie en het gebrek eraan, over wederzijds en tekort verstaan, over je verhouding ten aanzien van je zelf, de ander(en), over het (on)mogelijke, over je bestaan, over wat was en niet was, over dat wat jouw lijntje of lont is met en in je bestaan. Voel je vrij te delen in mede-menselijkheid. Met Jose in de achtergrond, Mensch onder de mensen, WELKOM!

Held

JosePosted by Sindy Fri, March 08, 2019 15:16:39

Jose Saramago, foto copyright Cadenaser.com zie ook (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Saramago)

Geen Indiase goeroe, maar een in Portugal geboren - in Lanzarote overleden, (levens)kunstenaar, romanschrijver, won in 1998 de Nobelprijs voor de Literatuur en is mijn held op de achtergrond. Misschien hou ik zelfs minder van zijn verhalen dan van zijn woorden en formuleringen, het zijn stillevens vanuit de ziel dicht bij het hart van de mens gebracht. Altijd genadeloos scherp in zijn bewoordingen, toch compassievol met een verstaan van kwetsbaarheid, armoede, macht, verlangen, kleinheid, mogelijkheden. Af en toe zal hij in het blog verschijnen met een foto, een tekst, een mijmering van mijn kant. Zo geef ik mijn lijntje met Jose een nieuw leven en hopelijk ontstaat er dan een nieuw weefsel, een webje, een vangnetje voor verhalen, van en voor jou en mij.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.